Of het nou gaat om een residentiele of commerciële installatie, zonder een goed doordacht ontwerp en de juiste vakkennis en materialen is een aangelegd elektrotechnische installatie niet compleet.
Met een sterk oog op de toekomst gericht wordt er wereldwijd steeds meer aandacht besteedt aan het verduurzamen van woningen en panden zowel in de zakelijke als particuliere markt. En dan met name als doel om zoveel mogelijk apparaten en bronnen elektrisch te gaan voeden in combinatie met een duurzame energieopwekkende kracht, bijvoorbeeld zonnepanelen. Zo is het inmiddels al mogelijk om volledig zelfvoorzienend te zijn als het gaat om energiegebruik.
Volledig zelfvoorzienend zijn is niet altijd realistisch i.v.m. de beperkte mogelijkheden die een woning kan bevatten of het budget dat geïnvesteerd moet worden niet toereikend genoeg is, en dat hoeft gelukkig ook niet. Verduurzamen kan steeds gemakkelijker en op steeds meer manieren. De meest voor de hand liggende manieren die gebruikt worden zijn het opwekken van wind en zonne-energie, het isoleren van muren, vloeren en daken en het plaatsen van HR ++ dubbelglas.
Al de bovenstaande manieren zijn mogelijk en daarmee houden de mogelijkheden natuurlijk nog lang niet op.
Duurzame investeringen waarmee u bijvoorbeeld zonne-energie opwekt zorgen ervoor dat wanneer deze in combinatie met andere duurzame investeringen worden gedaan zoals het over gaan op elektrisch koken, elektrische verwarmen (denk bv. Aan radiatoren en infrarood panelen), een warmtepomp, vloerverwarming, een hybride ketel of een elektrische laadpaal u maar zo honderden of duizenden euro’s per jaar kunt besparen op uw vaste lasten.
En wij helpen u graag om deze opgewekte groene energie volledig te benutten zodat er geen stroom verloren gaat en u klaar bent voor de toekomst.
Of het nou gaat om meterkasten plaatsen of vervangen, Ledverlichting aanschaffen of gewoon vrijblijvend advies, bij Sunpowered Noord helpen wij u graag met het maken van een plan op maat met oog op de toekomst, en de wereld!
De term ‘’wie dan leeft, dan zorgt’’ is niet meer van deze tijd. De groende aarde heeft natuurlijk maar beperkte voorzieningen en materialen ter beschikking welke niet altijd even snel terug groeien of herstellen als dat wij ze gebruiken. Door slimme investeringen te doen op kleine en grote schaal, als individu en als collectief kunnen wij de schade beperken en het herstel van de aarde bespoedigen. Je vermindert namelijk CO2-uitstoot met zonnepanelen. Met zonnepanelen is CO2-uitstoot namelijk 50grag per 1Kilowattuur. Met kolen is dit veel meer maar liefst 900gram en met gas is dit 400gram. Dat is een behoorlijke besparing als je weet dat een gemiddeld huishouden in Nederland 3500 Kwh gebruikt. De 50gram Co-2 uitstoot van het zonnepaneel komt vrij bij de productie van het zonnepaneel.